середу, 19 липня 2017 р.

9 фактів і міфів про вітаміни, про які слід знати кожному

Багато людей регулярно п'ють вітаміни, можливо, ви серед них. Але чи замислювалися ви про те, що насправді дають такі добавки? Насправді нам дійсно потрібні ці речовини для здоров'я, без них організм просто не буде функціонувати. Проте це не означає, що вітаміни абсолютно нешкідливі. Іноді вони можуть не нести ніякої користі або навіть завдавати шкоди.

Вітаміни необхідні для нормальної роботи вашого організму 

Грубо кажучи, вітаміни - це речовини, які потрібні тілу для нормальної роботи клітин, їх зростання і розвитку. Існує тринадцять вітамінів. Вони дуже важливі, організм самостійно їх не виробляє, так що потрібно отримувати їх з їжею або з харчовими добавками. Винятком є ​​тільки вітамін D, присутній в яєчних жовтках і жирній рибі, а також частково виробляється організмом.
Вітаміни виконують відразу кілька функцій. Наприклад, вони допомагають перетворенню їжі в енергію або зміцнюють кістки.

Ви повинні отримувати вітаміни з їжі

По суті, вітаміни, присутні будь-якій натуральній їжі, і працюють вони так же, як і синтетичні, що містяться в додатках і таблетках. Проте рекомендується отримувати вітаміни саме з їжі. У продуктах вітамінів супроводжують інші корисні субстанції, наприклад, клітковина і фітонутрієнти. Це природні речовини, що дають рослинам їх колір, аромат і типовий вигляд. Вони допомагають зберегти здоров'я і захищають від хвороб. Вітаміни... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар