середу, 7 вересня 2016 р.

Соняшник звичайний: лікувальні властивості. Соняшник в народній медицині

Відвар із висушених пелюсток соняшнику гальмує ріст злоякісних пухлин.
Соняшник уже давно отав символом України. Хоча його батьківщина - Америка. Там соняшник з давніх часів культивува­ли індіанці. У давній Мек­сиці "квітці сонця" по­клонялися, а її зобра­ження виливали в золоті.
А у Європу соняшник завезли іс­панці в XV столітті й вперше висіяли в Мадридському ботанічному саду. Пізніше його почали культивувати як декоративну рослину, "гарну золо­таву ромашку".
Однак народна медицина здавна проявляє великий інтерес до цієї ро­слини. Нині її досвід широко викори­стовується, оскільки доведено, що препарати соняшника мають спаз­молітичну та відхаркувальну дію.

Соняшник в народній медицині

У народній медицині соняшник використовували і як засіб, спрямований проти малярії, ревматизму, спазмів бронхів, кашлюка, кольок шлунка і кишечника, жовтяниці, грипу, опі­ків, екземи, ран.При геморої відварювали кошики соняшнику і парилися.
При кашлюку брали 2-3 ложки соняшникового насіння, заливали 0,5 л підсолодженої води, відварю­вали, доки рідина не випаровувала­ся на чверть, проціджували і пили по столовій ложці тричі на день.
При клімактеричному неврозі го­тують настоянку. Для її приготуван­ня беруть 20 г квіток соняшнику й за­ливають 200 мл горілки та настою­ють 2 тижні у темному місці. Готову... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар