четвер, 4 травня 2017 р.

Годування тяжкохворих пацієнтів через зонд, з ложки і поїльника. Особливості догляду за важкохворими пацієнтами

Коли в родині з'являється важкохвора людина, то весь уклад домашнього побуту різко змінюється. Вона не в змозі сам себе обслуговувати і задовольняти елементарні потреби. Відчуває фізичну неповноцінність і величезну залежність від оточуючих. Кожен день за такою людиною потрібно доглядати, психологічно її підтримувати, надавати допомогу в дотриманні особистої гігієни. Правильне годування тяжкохворих пацієнтів є одним з найважливіших елементів у забезпеченні їх життєдіяльності і збереження комфортного стану. Цей процес дуже сильно відрізняється від прийому їжі здоровою людиною.

Особливості догляду та годування

Важкі хворі практично завжди мають різні порушення. Це проявляється: розладом сну; збоями в диханні; розладами моторики; малорухомістю; безконтрольним виділенням продуктів життєдіяльності з організму; проблематичністю організації процесу прийому їжі; неадекватною оцінкою небезпеки. Часткова чи повна відсутність руху призводить до появи пролежнів, пневмонії та застою в легенях, атрофії м'язової тканини, травматизму. А неправильне годування тяжкохворих пацієнтів викликає закрепи, проноси, порушення виділення сечі, приводить до виникнення інфекції в статевих органах. Для того щоб мінімізувати наслідки аномального стану людини і не погіршити його самопочуття додатково виниклими проблемами, потрібно забезпечити правильний догляд і прийом їжі.
Для цього необхідно дотримуватися... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар