середу, 3 травня 2017 р.

Ці 15 факторів впливають на розмір і здоров'я молочних залоз

Іноді може здаватися, що груди змінюються буквально на очах – вони стають більшими в певні моменти менструального циклу, соски збільшуються від збудження, з віком втрачається пружність. Багато змін відбуваються з коливанням рівня гормонів. Впливають і інші фактори – дієта, медикаменти і деякі види занять. Розмір і стан ваших грудей можуть багато розповісти про ваш організм в цілому.

Фолікулярна фаза

Менструальний цикл ділиться на дві половини: фолікулярну, під час якої цикл починається, і лютеальну, яка настає після овуляції. Під час фолікулярної фази, п'ять-сім днів після менструації, рівні естрогену і прогестерону досить невисокі, і груди відрізняється мінімальним розміром. Так як в цей момент на ваш організм впливає мінімальна кількість гормонів, ви можете отримати найбільш точне уявлення про реальний вигляд ваших грудей.

Лютеальна фаза 

Рівні естрогену і прогестерону зростають під час овуляції, що супроводжується припливом крові до грудей. В зв'язку з цим збільшуються їх об'єм і чутливість. Дослідження показали, що щільність і розмір грудей жінки помітно більші саме під час лютеальної фази. Якщо ви відчуваєте у грудях щось незвичайне, постарайтеся простежити за її станом у різні моменти менструального циклу. Можливо, це не проблема зі здоров'ям, а просто... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар