вівторок, 26 квітня 2016 р.

Народна медицина при артриті

Народні засоби для лікування ревматоїдного артриту можна використовувати не менш успішно, ніж лікарські. Але краще, якщо відвикання від медичних препаратів буде поступовим, протягом місяця.
Для зменшення болю: бруньки тополі чорної, бруньки берези бородавчатої, траву буркуну лікарського змішують у рівних співвідношеннях, заливають ок­ропом і теплим прикладають до уражених місць. Із цих рослин го­тують мазь: суміш рослин змішують зі свіжотопленим са­лом, ставлять у духовку на шість годин на малому вогні, теплим прикладають на болючі місця. Мазь зберігають у холоди­льнику.
Рекомендують ще один незви­чайний рецепт засобу для лікування артриту: білі парост­ки, що з'являються навесні на ка­ртоплі, треба просушити і засипати в скляну банку, залиш 50% роз­чином етилового спирту, поста­вити в темне тепле місце та нас­тояти сім днів. Напій втирати в болючі місця.
  1. Злегка підсмажити 500 г насіння чорнушки, ретельно ро­змолоти в кавовому млинку та змішати зі 150 г меду. Вживати цю суміш двічі на день, через годину після сніданку та вечері.
  2. Підігріти 20 крапель олії чор­нушки та інтенсивно розтирати нею хворе місце й паралельно ви­пивати по 5 крапель олії чорнуш­ки.
  3. 15 г сухого листя чорниці за­лити склянкою окропу. Настоя­ти 20-30 хвилин. Пити по
    півсклянки як чай, три-чотири рази на день.
  4. Узяти 1 частину кореневища з коренями клопогону даурського і настояти 7 днів на 5 частинах 70%-го спирту. Вживати по 20 крапель тричі на день на воді.
  5. 3 столові ложки бруньок то­полі чорної (осокора) кип'ятити 5 хвилин у 4 склянках води, настою­вати 4 години. Уживати для сидя­чих ванн і примочок.
  6. Мазь: 1 частина порошку бруньок на 4 частини коров'ячого мас­ла або свинячого жиру. Застосову­вати зовнішньо для розтирання при артриті.
  7. Узяти 1 ст. л. сухої трави де­ревію звичайного на... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар