середу, 27 квітня 2016 р.

Користь від щавелю

Серед першої зелені з'явився і свіжий щавель. Чого тільки з нього не готують — славнозвісний зелений борщ, салати, супи, пироги, соуси. Та свіже листя щавлю має не тільки кулінарну цінність, а й лікувальну дію.
У ста грамах щавлю є в середньо­му 21 кілокалорія. Кислий смак щавлю залежить від щавлево-калієвої солі, що міститься в його листі. На ві­таміни багаті всі види щавлю, та віта­міну С особливо багато в щавлі кінсь­кому (цей вид вирізняється високим грубим стеблом, великим листям і потужною кореневою системою).

Що допомагає лікувати щавель

Загалом щавель має здатність поліпшувати травлення, функції пе­чінки й жовчного міхура, гоїти рани і спиняти кровотечі, а також він корис­ний при анемії й хворобах серцево-судинної системи. Зокрема, відвар листя щавлю кислого використовують у разі розладу шлунка. Щавель також має жовчогінну та протиалергічну дію, допомагаючи при вугровому висипі й свербежі шкіри.А якщо говорити про щавель кінсь­кий, то відвар листя й коренів з нього допомагає позбутися застуди, а також його рекомендують для... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар