середу, 21 грудня 2016 р.

Мерзнуть ноги: що робити?

З настанням холодів щораз більше людей звертається до лікарів зі скаргою на те, що в них весь час мерзнуть ноги. Хоча ходять у теплому взутті й навіть сплять у шкарпетках. Та ноги — як лід, зігрітися ніяк не виходить.
Часто причиною надмірної мерзлякуватості є порушення кровообігу в нижніх кінцівках. У таких людей і в розпалі літа ноги постійно холодні. Це стається через те, що в кінцівки погано надходить тепла артеріальна кров, яка, власне, їх і зігріває, або повільно підтікає холодніша венозна кров.
Проблема пацієнтів із порушенням кровообігу нижніх кінцівок полягає ще й у тому, що в них узагалі порушена чутливість кінцівок. 6 випадки, коли такі люди самі собі випадково завдають опіків — чи то грілкою, чи то об пічку або інші обігрівальні прилади. Таке найчастіше стається у хворих на цукровий діабет та облітеруючий ендартеріїт. Також підвищена чутливість до холоду виникає у людей з різноманітними невритами нижніх кінцівок. Крім того, що їм постійно холодно в ноги, у них ще й загострюються больові відчуття від... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар