середу, 10 лютого 2016 р.

Банан: користь, застосування в кулінарії і медицині

Плоди банану чи не найчастіше можна зустріти на прилавках українських ринків і магазинів. Чим корисний банан і його застосування в медицині розглянемо в даній статті.

Вирощування бананів 

Банани ростуть в тропіках, тобто там де є жаркий і вологий клімат. Найбільше їх вирощують в Індії, Китаї і Філіпінах. Проте є країни, де цей продукти так як і для нас картопля, є ключовим продуктом харчування. Це зокрема стосується Еквадору, Бурунді і Самоа.
Для культивування цієї культури мають особливе значення температурний режим і кількість опадів. Так зокрема при опусканні стовпчика термометра до позначки 16⁰C ріст рослини значно сповільнюється. Найбільш оптимальною кількістю опадів вважається не менше 100 мм за місяць, причому посушливий період року не повинен тривати більше 90 днів.Проте існують і штучно культивовані види бананів, які можуть витримувати і нульову температуру (сорт Раджапурі).
По ботанічних характеристиках банан вважається травою, а сам плід – ягодою. Розміри рослини можуть сягати 8-9 метрів. Як відомо... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар