понеділок, 1 лютого 2016 р.

Перед відвідуванням яких країн потрібно робити щеплення?

Для кожного відпустка - довгоочікуваний час, особливо тоді, коли вона буде проведена в цікавих екзотичних країнах. Тому готуючи валізи, фотоапарат і документи, слід неодмінно подумати про власне здоров'я, щоб не трапилися несподівані неприємності.
Крім стандартного набору дорожньої аптечки і страховки слід подбати про вакцинацію, яка захистить від всіляких болячок, які процвітають в чужих державах. І чим далі ви збираєшся вирушити, тим більше рекомендується зробити всі необхідні щеплення.
Слід зазначити, якщо країна не екзотична або взагалі перебуває на невеликій відстані від батьківщини, то ніякі особливі щеплення і довідка не потрібні. До даної категорії відносяться і деякі популярні африканські країни: Туніс, Єгипет і Марокко. Там ефективно дотримуються всіх медичних та санітарних норм, а місцеві хвороби не таять у собі небезпеку.

Перед відвідуванням яких країн слід зробити вакцинацію?

Екзотичні азіатські тури без медичного обстеження та щеплень краще не відвідувати. Таїланд, Індія, Китай, В'єтнам, Камбоджа, Туреччина і навіть Португалія можуть нагородити не тільки безліччю приємних вражень, а й малярією, нещадною лихоманкою, холерою. Сюди ж відносяться деякі держави Африки і, звичайно ж, Південної Америки: Кенія, Зімбабве, Танзанія, Перу і Бразилія.
Є затверджений список країн, які в обов'язковому... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар