понеділок, 8 лютого 2016 р.

Парадонтоз: лікування травами

Пародонтоз - прогресуюча резорбція кісткової тканини зубних альвеол, запалення ясен, що супроводжує­ться розхитуванням зубів з утворенням патологічних зубоясневих пустот (кишень), скупченням гною в них, що нерідко призводить до виникнення альвео­лярних абсцесів.

Лікування пародонтозу травами 

Для лікування пародонтозу застосо­вують препарати лікарських рослин, яким властива протизапальна, проти­мікробна дія, а також здатність впли­вати на обмін речовин у слизовій обо­лонці ясен та тканинах зубів. Лікарські рослини слід вживати всередину по­лоскати рот 6-8 разів на день, зас­тосовувати для аплікацій. Без сумніву, потрібна мануальна терапія пародон­тозу, і проводити її має стоматолог.
Одним із провідних чинників захво­рювання є відкладання у великій кіль­кості зубних каменів. Звичайно паро­донтоз розвивається на тлі хвороб ор­ганів травлення, нервової та ендокрин­ної систем, атеросклерозу тощо.Використовують у таких випадках різнірослинні засоби. Олією корене­вищ аїру тростинового змащувати 3 рази на день ясна. Відомо, що мисливці й мандрівники жують молоді со­ковиті частини стебла аїру як засіб, що запобігає псуванню зубів і ясен. Фізіо­логічно активні речовини аїру трости­нового мають... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар