Після того як організм "витягує" з м'яса такі потрібні йому амінокислоти, залишки м'ясної їжі перетворюються в неперетравлювані відходи. І ці відходи як шлаки і токсини залишаються розкладатись й гнити в нашому кишечнику. Довжина нашого кишечника така, що відходи споживання м'яса не можуть бути швидко виведені з нашого організму. Цю проблему вирішує свіжа зеленина.
Багато людей просто не знає про користь зелені. Свіжа зеленина містить всі потрібні нашому організму амінокислоти. Крім того, ці амінокислоти перебувають у легкодоступній формі і організму не потрібно витрачати колосальні обсяги енергії, як при засвоєнні м'яса.А найнесподіваніше в тому, що після вживання зелені організм залишається тривалий час ситий. З'їжте на сніданок або обід салат, що складається переважно зі свіжої зелені, і ви будете здивовані з того, що 2-3 години навіть не згадаєте про відчуття голоду. Білок, який міститься в зелені, чудово живить і насичує організм.
Користь зелені ще й у тому, що вона надійний помічник у нейтралізації та виведенні отрут і токсинів з організму, які потрапляють до нас при неправильному харчуванні. Чому горяни, зокрема кавказці, є довгожителями, хоча щодня їдять м'ясо? Та тому, що разом з м'ясом вони споживають дуже багато зелені.
Великою помилкою є те, що людина разом з м'ясом споживає вуглеводні продукти — картоплю, крупи, макарони. Наш організм тоді перенапружується, намагаючись перетравити несумісні продукти. Унаслідок вживання такої мішаної їжі, в шлунку і кишечнику починається процес бродіння і гниття. Тому краще розділяти такі продукти, вживати їх окремо, у різний час. А ось свіжу зелень краще додавати і до тих, і до інших видів їжі. Зеленина допомагає організму виробляти ферменти та ензими, потрібні для гарного травлення.
Петрушка. Містить аскорбінової кислоти в 4 рази більше, ніж лимон. Є у петрушці бета-каротин, вітаміни групи В, вітаміни А і Е, фтор, селен, залізо, магній, фосфор, калій, кальцій. Споживання петрушки знімає набряки, поліпшує зір, нормалізує тиск і рівень цукру, знижує ризик розвитку онкохвороб. Дуже корисна петрушка для чоловіків як ефективний афродизіак.Кріп. Виводить шлаки і токсини з організму, має сечогінну дію, позбавляє метеоризму, поліпшує травлення, чистить жовчовивідні шляхи і печінку. Вживання кропу допомагає чистити судини і капіляри, робить їх стінки міцними й еластичними. Вважається, що вживання кропу поліпшує вироблення грудного молока у матері-годувальниці. А також кріп відомий як м'яке снодійне.
Шпинат. Дуже багатий на білки, залізо, фосфор, калій. Містить величезну кількість мінералів і вітамінів Поліпшує роботу органів травлення, є чудовим сечогінним засобом, гарно чистить організм, виганяючи отрути і токсини, зміцнює імунітет. Шпинат корисний при хворобах серця, гіпертонії, атеросклерозі, анемії. Він знімає втому, поліпшує настрій.
Селера. Це рослина з негативними калоріями, сприяє зниженню ваги, виведенню шлаків і токсинів, очищає травну систему, сприяє засвоєнню і перетравленню їжі, усуває закрепи. Є протизапальним, заспокійливим засобом. Як і петрушка, містить величезну кількість аскорбінової кислоти, а також магній, кальцій, фосфор. Вважається потужним сексуальним стимулятором.
Кінза. Містить багато активних живильних елементів, поліпшує травлення, тамує біль при гастриті та виразках, має жовчогінний і сечогінний ефект. Допомагає засвоєнню важкої їжі, саме тому на Сході кінза — супутник м'ясних страв. Регулярне споживання кінзи сприяє поліпшенню стану судин і роботи серця. Зеленину можна їсти як свіжою, так і сушеною. Особливо рекомендована свіжа зеленина людям, яким дошкуляють порушення в роботі органів травлення, які мають надмірну вагу, хвороби серцево-судинної системи, високий тиск, підвищений рівень цукру в крові, у яких бувають набряки. Дуже корисна свіжа зелень людям розумової праці, у яких малорухлива робота. Неоціненна користь зелені для людей, які дотримуються здорового харчування та вирішили відмовитися від м'ясної їжі.
Немає коментарів :
Дописати коментар