Користь гарбуза для організму

Такого гостя, як гарбуз, не дуже часто можна побачити на столі, але ось напередодні Хеллоуїна - він бажаний і улюблений усіма овоч. Користь гарбуза для організму - велика. З гарбуза готують супи, кисіль, варення і навіть торт. Сам помаранчевий колір говорить про наявність антиоксидантів, що не може не радувати жінок. Однак крім цього гарбуз містить і інші речовини. У складі гарбуза виявлені такі вітаміни, як A, C, D, E, PP, K, B і навіть такий рідкісний вітамін T; безліч мікроелементів - фтор, магній, калій, йод, мідь, кальцій і цинк.
Він на 90% складається з води. Це чемпіон серед овочів за вмістом заліза. Клітковина і амінокислоти, що входять до складу гарбуза роблять користь для організму величезною.
Для тих, хто хоче схуднути і скинути зайву вагу, гарбуз повинен бути улюбленим овочем через його низьку калорійність. А присутність вітаміну Т робить його незамінним. Справа вся в тому, що цей вітамін нейтралізує дію жирної їжі, тому можете з легкістю додавати гарбуз, як гарнір до м'ясних страв.

Користь для організму

Користь гарбуз для організму проявляється не тільки в сирому або вареному вигляді. Не варто забувати про такий мега-корисні складові, як гарбузове насіння. Хоча не всім людям можна їх вживати через велику калорійність, до їх складу входять мононенасичені жирні кислоти, які цілюще впливають на нервову систему. Гарбуз має м'який проносний ефект і корисний для кишечника. Він підвищує імунні властивості організму, сприяє зміцненню зору та виводить з організму шлаки, токсини і зайву рідину.
Користь гарбуза для жінок не тільки в його помаранчевому кольорі, він так само повинен бути улюбленим і для чоловіків, так як є засобом для профілактики простатиту.
Овоч запобігає витончення зубної емалі і появі карієсу. У косметології гарбуз допоможе зміцнити волосся і нігті.
У наших краях гарбуз невибагливий і росте практично скрізь. Мало того він легко зберігається взимку і при цьому не втрачає своєї користі. Ось тільки ми не дуже звикли його вживати, і замінюємо іншими овочами. А гарбуз до того ж доступний і за ціною.
Дуже смачна він в запеченому вигляді - або як десерт, або як основна страва. Треба не пошкодувати своєї фантазії і поекспериментувати зі смаковими якостями гарбуза. Якщо ви все ж не можете його переносити, є дуже хороший замінник - це гарбузова олія. Заправляючи салати такою олією або просто готуючи на ній, ви можете дійсно подарувати користь для вашого організму.

Немає коментарів :

Дописати коментар