Що варто робити аби зміцнити імунітет (поради)

  • їсти щодня запарені овес і висівки, гарбузову кашу та насіння — вони виводять токсини з організму;
  • щодня побільше яблук, горіхів, кураги, насіння соняшнику, ягід, червоних овочів, солодкого перцю, городніх помідорів, буряку, моркви;
  • приготувати суміш із меленої кураги, інжиру, меду, горіхів, лимона (разом зі шкіркою) і вживати по 2-3 столові ложки тричі на день перед їдою, можна їх поливати кефіром;
  • зготувати суміш із горіхів та меду або ж із горіхів, меду, соку лимона та алое (останню вживати по столовій ложці тричі на день).
П'ємо вітамінні чаї:
  • з листочків смородини, вишні, суниці та малини; 
  • осіннє листя клену, горобини, дуба, тополі — теж чудовий засіб для відновлення імунної системи: чайну ложечку суміші цих листочків запарюють окропом і п'ють як чай. Можна додати вже в теплий напій ложечку меду;
  • чай з горобини: 2 столові ложки сухих ягід залити в термосі 0,5 л окропу, настоювати
    дві години, зцідити та випивати по 1/3 склянки тричі на день;
  • чай з шипшини: 2 столові ложки сухих ягід залити 0,5 л води, варити на малому вогні 10 хвилин, настоювати 6 годин у теплі, відцідити та пити по півсклянки тричі на день з медом;
  • чай-звіробій: столову ложку подрібненого звіробою залити в термосі 0,5 л окропу, настоювати 20 хвилин, відцідити та пити по півсклянки як загальнозміцнювальний чай, що стимулює роботу внутрішніх.органів та систем;
  • зелений чай: виводить з організму всі токсини й навіть радіонукліди, є сильним кровоочисним засобом.
До будь-якого чаю корисно додавати ягоди калини — потримайте їх на. морозі чи в морозилці і кладіть по 10-15 ягідок до улюбленого вами чаю.

Немає коментарів :

Дописати коментар