Спершу, перед тим, як наводити докази шкідливого впливу на наш організм розчинної чи натуральної кави найелітніших сортів, чорного або зеленого чаю (немає різниці, адже його одержують з одного чайного куща), прошу кожного відповісти собі на просте запитання: що буде з вашим здоров'ям, коли ви питимете, наприклад, чай зі звіробою (рослини від 99 хвороб) 3-5 разів щодня протягом 20 років (схема подібна до вживання чаю або кави)? Можна взяти й будь-яку іншу рослину.
Від такого чаю в одних людей через півроку, а в інших — через декілька років може розвинутися рак шкіри, ураження печінки аж до цирозу, збої в гормональній сфері, що призведе до імпотенції в чоловіків, а тіло жінки зробить волохатим, як у звіра... Ще можна передчасно померти.Тоді чому ж ви постійно багаторазово п'єте чай чи каву? Чи смакували ці напої наші діди і прадіди? Чи ростуть кавові боби та чайні кущі на наших полях? Я ворог чи друг своєму організму? Чому раніше, коли тільки з'явилася кава на континенті, її продавали в аптеці за рецептом?
Крім корисних мінералів, вітамінів, ефірних олій, чай і кава містять кофеїн, який у малих терапевтичних дозах також буває потрібний організму. Користь ці рослини дають тоді, коли їх вживають два-три рази на день протягом двох-трьох тижнів, а два-три місяці не п'ють зовсім. Або коли людина випиває одну-дві філіжанки кави на тиждень у колі друзів — тоді біди не буде. Маленьким дітям та підліткам чай і кава протипоказані!
Алергічні й аутоімунні стани буквально "косять" народ змалку і до старості. Руйнівний ланцюг створили самі люди для себе самих і подібних до себе: надлишок кофеїну — стимуляція центральної нервової системи (ЦНС) і нейрогормонів — надлишок гістаміну — збій у роботі всіх ендокринних залоз — зневоднення організму — пригнічення роботи імунної системи і деструктивні зміни у всіх органах і тканинах — рання інвалідність і важке життя або рання смерть — і так у масовому масштабі по всій країні.У чому полягає механізм дії кофеїну на організм людини?
Кофеїн належить до групи психомоторних стимуляторів, має нейро- токсичну (судомну) дію. Це алкалоїд, який міститься в листках чаю (близько 2%), зернах кави (1-2%), горіхах і листках коли. Його одержують також синтетичним шляхом. Смертельна доза — 20 г, смертельна концентрація в крові — більш як 100 мг/л. Відразу ще кілька цифр, щоб ви порівняли, скільки вливаєте кофеїну у свою кров: в одній чашці чаю 50 мг кофеїну, кола містить стільки ж, у чашці кави може бути від 80 мг до 200 мг кофеїну.Кофеїн+аспартам
Фізіологічні особливості дії кофеїну на центральну нервову систему (ЦНС) вивчали академік І.П. Павлов і його співробітники. Вони довели, що кофеїн активізує і регулює процеси збудження в корі головного мозку; у відповідних дозах він посилює позитивні умовні рефлекси і підвищує рухову активність. Стимулююча дія сприяє підвищенню розумової та фізичної працездатності, зменшенню втоми і сонливості, посилюється рефлекторна збудливість спинного мозку, кофеїн збуджує дихальний та судинний центри. Завдяки позитивним властивостям препарат застосовують у медицині при деяких станах, пов'язаних з погіршенням здоров'я. Великі дози можуть, одначе, призводити до виснаження нервових клітин, зменшення запасу енергії, яка зберігається у формі аденозинтрифосфорної кислоти (АТФ) в клітинах мозку і організмі загалом.
Більшість людей п'ють напої, які містять кофеїн і штучний замінник цукру — аспартам (у 180 разів солодший за цукор), його сповна використовують у кондитерській промисловості. У кишковому тракті аспартам перетворюється на дві амінокислоти — сильні стимулятори апетиту: аспартат і фенілаланін, а також метиловий деревний спирт (сильна отрута).Коли в організм потрапляють аспартам і кофеїн — це вже легалізований наркотик, бо вони нав'язують стимулюючий ефект клітинам мозку, ниркам, підшлунковій, щитоподібній, іншим ендокринним залозам і т. д. Вживання цих напоїв для стимуляції нервових центрів тягне за собою серйозніші наслідки, ніж збільшення маси тіла та його зневоднення. Ці хімічні речовини змушують організм функціонувати так, як диктує йому нервова система, яку вони ж і активують. За таке задоволення організм платить дорогу ціну: можуть розвинутися згадані хвороби, не кажучи про порушення сну, депресію (такими людьми легко маніпулювати) та інші патологічні стани.
Дослідження показали, що кофеїн пригнічує надзвичайно важливу систему ензимів — фосфодіестеразу, яка бере участь у процесі навчання і розвитку пам'яті. Крім того, кофеїн погіршує зір і здатність до навчання.
Діти особливо легко потрапляють у залежність від цих напоїв. Стимуляція дитячого організму такими хімікатами може запрограмувати дітей на використання наркотиків сильнішої дії вже у шкільному віці. Серцева діяльність під впливом кофеїну посилюється, скорочення серцевого м'яза стають більш інтенсивними та пришвидшуються, артеріальний тиск підвищується. Постійне стимулювання в кінцевому підсумку призводить до виснаження серцевого м'яза. Під впливом кофеїну посилюється сечовиділення, а внаслідок тривалого прийому порушується електролітний обмін і розвивається остеопороз кісток — через надмірне виведення кальцію з організму. Отже, кава і чай порушують водний обмін і мінеральний, а це недопустимо!
Вживання кави, чаю при вагітності може привести до викидня або появи вад розвитку в дитини, розладу сну та різноманітних порушень у роботі центральної нервової системи. Вранішня нудота у вагітних — перший сигнал спраги як мами, так і плоду. Наївно думати, що можна підмінити натуральну чисту воду, якої потребує організм, хімічними розчинами, що дають задоволення.
Кава, чай + гістамін
Наш організм на 75% складається з води, а мозок — на 85%. Організм нашої планети Земля також складається на 2/3 з води. Життя без води неможливе! При дефіциті вода організм вмикає систему захисту — підвищене вироблення гістаміну. Гістамін — це речовина, яка є головним диспетчером регуляції води й енергії в організмі. Крім регуляторної функції, бере участь в антибактеріальній, антивірусній, антиантигенній (хімічні продукти і білки) системах захисту. За нормального вмісту води в організмі ці процеси відбуваються непомітно. В умовах зневоднення імунна система клітин, яка виробляє гістамін, вивільняє велику кількість гістаміну.
Кофеїнові напої ніколи не замінять воду, навпаки, після них ще більше хочеться пити. Вони також стимулюють вироблення гістаміну. Надлишок гістаміну із солодощами призводить до порушень в усіх органах і системах, до закислення в клітинах. Виникають різноманітні запальні, алергічні процеси, дистрофічні зміни і букет хвороб. Саме дефіцит води та кофеїн через стимуляцію гістаміну провокують кровотечі, порушення менструального циклу в дівчат, безпліддя, схильність до самогубства, появу аутоімунних захворювань, зокрема цукровий діабет і т. д.
Немає коментарів :
Дописати коментар