Активність
ферменту α-амілази в біологічних субстратах
α-Амілаза
|
Біологічний субстрат
|
Активність ферменту
|
Метод Каравея
|
Дуоденальний вміст
|
6-16 г/год×мл
|
Сироватка крові
|
12-32 г/год×л
|
|
Сеча
|
20-160 г/год×л
|
|
Метод Сміта-Роу
|
Сироватка крові
|
16-40 мг/год×мл
|
Метод Дегтярьової та Іроденко
|
Базальний секрет дуоденального
вмісту
|
11,31 ± 1,8 кг/год×л
|
Активність ферментів трипсину та хімотрипсину в біологічних субстратах
Фермент
|
Метод
|
Біологічний субстрат
|
Активність ферменту
|
Трипсин
|
Ерлангера в модифікації
Шатернікова
|
Дуоденальний вміст
Сироватка крові
|
5000-500 000 U/л, або 833-8333 мккат/л
1000-4000 U/л, або 16,6-66,6 мккат/л
|
Трипсин
|
Імунореактивний
|
Сироватка крові
|
10-60 мкг/л
|
Хімотрипсин
|
РІА
|
Сироватка крові
|
10 мкг/л
|
Трипсин
|
ТАМЕ
|
Кал
|
40-760 мг/г
|
Хімотрипсин
|
Титриметрія
|
Кал
|
74-1200 мкг/г
|
Немає коментарів :
Дописати коментар