«Перебуваючи близько 25 хвилин на сонці щодня, ви зумієте забезпечити свій організм необхідною кількістю вітаміну D», - стверджує доктор медичних наук, директор нью-йоркського Центру остеопорозу в лікарні, що спеціалізується на лікуванні суглобів, Стівен Гоніг . Але що робити, якщо це не представляється можливим? Вихід є -потрібно вживати корисну для здоров'я речовину разом з їжею.
Вітамін D дуже потрібен людському організму. Він робить кістки сильнішими і міцнішими, допомагає боротися з депресією і ожирінням, зменшує ризик виникнення хвороби Альцгеймера. Тому якщо на протязі багатьох тижнів сонце не виходить з-за хмар, ви повинні діяти рішуче - приймати вітамін пероральним способом. Багато хто стверджує, що найбільш ефективно діють синтетичні аналоги. Але не поспішайте бігти в аптеку за «хімією». Набагато краще і корисніше їсти побільше продуктів, що містять «сонячну» речовину. Така їжа не тільки збагатить організм кальциферолом, а й дасть йому інші потрібні вітаміни і мікроелементи.
Лосось
Риба жирних сортів (палтус, тунець, тріска, лосось і т. д.) Є одним з кращих джерел вітаміну D. У майже ста грамах філе міститься 450 МО, що дуже близько до 650 МО - денної норми для дорослої здорової людини.Яйця
Особливо багато вітаміну D міститься в жовтку. Проведені незалежні тести свідчать про те, що продукт фірми Eggland може похвалитися максимальною кількістю цієї речовини. У яйцях, що випускаються цією компанією, вітаміну в чотири рази більше, ніж в звичайних аналогах. В цілому - це 30% від щоденної рекомендованої дози.Вітамінізоване молоко
Звичайний стакан коров'ячого молока містить близько 100 МО вітаміну D. Його може бути більше або менше - все залежить від того, скільки цього вітаміну додає виробник до товару. До речі, кальциферол можна отримати і за допомогою соєвого молока. Досить прочитати етикетку, щоб переконатися в тому, що він присутній у продукті.
Немає коментарів :
Дописати коментар