суботу, 5 вересня 2015 р.

Вітамін В15: добова потреба, функції. Продукти з вмістом вітаміну В15

Вітамін В15 медики називають пангамовою кислотою. Це органічна сполука, яка не є життєво необхідною, тобто, не отримуючи її з продуктами, організм не буде страждати. Тому тривалий час ця речовина була виключена зі списку вітамінів цієї групи. Але що цікаво, вітамін В15 міститься практично у всіх рослинах, особливо багато його в насінні. Значить, він відіграє важливу роль у розвитку та формуванні зародка. Це зацікавило вчених, і вони почали проводити дослідження, в ході яких з'ясувалося, що пангамова кислота робить позитивний вплив на організм. Завдяки цій речовині, можна попередити накопичення жиру в печінці. Крім того, вітамін В15 забезпечує синтез нуклеїнових кислот, креатину та інших сполук, необхідних для організму. За останніми даними, невелика його частина синтезується в кишечнику, інша - надходить з їжею.

Як вітамін В15 впливає на організм

Сьогодні цю органічну сполуку вже зараховують до вітаміноподібних речовин. Пангамова кислота (вітамін В15) має важливе фізіологічне значення. Вона зменшує рівень холестерину в крові і покращує роботу надниркових залоз. Залози внутрішньої секреції забезпечують нормальний обмін речовин, а значить, регулюють діяльність органів і систем. Це потужний антиоксидант, який бере участь в окисно-відновних реакціях. При достатній кількості пангамової кислоти поліпшується клітинне дихання, регулюється... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар