пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Вплив місяця зачаття на майбутню дитину

Діти, зачаті у червні, липні й на початку серпня, випереджають у розвитку своїх ровесників. Діє прин­цип: якщо людина з перших днів народження потрапляє в жорсткі умови (як-от холод), то спрацьовують додаткові адаптивні механізми і, як ре­зультат, збільшується актив­ність органів та систем. Крім того, гени, які відповідають за імунітет, найбільш актив­ними є у холодну пору року. Тож діти, зачаті, скажімо, у червні й народжені, відпові­дно, у лютому, змалку вчать­ся справлятися з негативни­ми факторами довкілля.
Улітку сексуальна актив­ність людей зростає, світло­вий день довгий, під впли­вом сонячного світла підви­щується активність гіпофізу, і організм починає виробля­ти більше статевих гормонів та гормонів задоволення. Тож літо — гарна пора для пар, які планують вагітність чи раніше робили невдалі, попри гарне фізичне здоро­в'я, спроби зачати дитя.
Крім того, вітамін D, який синтезується в організмі під впливом ультрафіолету, — це єдиний вітамін, який діє і як гормон, забезпечує нормаль­ну роботу залоз внутрішньої секреції, імунної системи, позитивно впливає на... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар