Цілюща сила трав при підвищеному холестерині

  1. Могутнім профілактичним засобом вважається сік чорної редьки з медом. Його готують таким чином. Очищений корене­плід натерти, сік відтиснути та змішати з рівною кількістю меду. На початку лікува­льного курсу вживати по 60 мл, поступо­во збільшуючи порцію до 1 склянки на день. Тривалість курсу — 3 тижні, потім 30-денна перерва, після якої лікування по­вторюють. Такий сік виводить з організму зайвий холестерин, допомагає при пору­шеннях серцевого ритму і очищає крово­носну систему.
  2. Взяти 40 г розтертого часнику, 100 мл горілки, 50 мл молока. Часник залити го­рілкою,
    настояти в темному місці 10 днів, процідити. Вживати по 15 крапель тричі на день з молоком за 30 хвилин до їди.
  3. Гроно калини, 1 склянка меду, 4 ве­ликі нарізані часточками цибулини. Скла­сти усе в емальовану каструльку. Протушкувати на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, 6 годин. Вживати по 1 столо­вій ложці тричі на день.
  4. Приймати лимонний сік 2-3 рази на день після їди по 60 мл, розбавляючи навпіл джерельною водою.
  5. Приймати апельсиновий сік по 1 склянці вранці і увечері, або з'їдати два-три середніх апельсини тричі на день.
  6. Зробити відвар з 10 г квіток конюши­ни лугової (дикої) на 1 склянку окропу. Дати настоятися півгодини. Процідити. До­дати до первісного об'єму кип'яченої води. Вживати по 1 столовій ложці 4 рази на день.
  7. Пити сік з імбиру. За показаннями сві­жий імбирний сік — джерело необхідних мікроелементів і вітамінів. Щоденне вжи­вання свіжого соку дозволяє зберегти мо­лодість і здоров'я. Корінь імбиру розрі­джує кров і знижує рівень холестерину в крові. Пропонуємо 2 рецепти імбирного соку: Морквяно-яблучно-імбирний сік. Взяти середніх морквин — 6 штук; почищені яб­лука (солодкі) — 5 штук; корінь імбиру (за смаком). Усі складові перепустити через соковитискач. Пити ковтками. Імбирний сік з виноградом. Червоний виноград — 200 г; свіжий імбир — 5 см (почищений); лимон — 1 (почищений); воду — 100 мл, щоб розбавити сік.
  8. Взяти 1 чайну ложку меду, 0,5 чайної ложки куркуми. З'єднати ці дві складові і з'їдати 2 рази на день.
  9. Взяти ядра з 10 волоських горіхів і 2 дольки часнику, подрібнити, змішати зі столовою ложкою нерафінованої олії. Вживати як пасту до канапок.
  10. Взяти столову ложку сухого подріб­неного листя грецького горіха і залити склянкою
    окропу, настояти, вкутавши 2 го­дини, процідити. Вживати по 1 столовій ложці 2 — 3 рази на день за 15-20 хви­лин до їди.
  11. Взяти 50 г сухого подрібненого лис­тя волоського горіха і по 25 г листя ожини і меліси. Залити 2 л окропу, настояти в за­критій посудині на киплячій водяній бані 15 хвилин, охолоджувати 45 хвилин при кімнатній температурі, процідити. Пити по 2 склянки на день.
  12. Змішати в частинах за об'ємом 1:2:0,5 сік лимона, мед, нерафіновану олію. Вживати вранці натще по 1 чайній ложці.
  13. Взяти 400 г часнику і змолоти його, відтиснути сік з 24 лимонів. Приготувати суміш і скласти її в скляну банку. Зверху зав'язати марлею, складеною удвоє. Нас­тоювати 24 дні. Перед вживанням ретель­но збовтувати. Вживати перед сном чайну ложку цієї суміші на 0,5 склянки води, ре­тельно розмішавши її. Через 10-14 днів відчувається покращення самопочуття.
  14. Взяти 1 столову ложку меленого на­сіння чорнушки, 1 столову ложку мелено­го насіння гуньби сінної, 1 чайну ложку соку імбиру. Все це змішати з медом. Вжи­вати щоденно, намазуючи на хліб, як ва­рення.
  15. При звуженні судин корисно пості­йно пити олію чорнушки, запиваючи будь-яким
    гарячим напоєм. Це розчиняє жири, розширяє вени і артерії. Або змішати чай­ну ложку олії чорнушки зі столовою лож­кою меду і випити зі склянкою гарячого чаю. Бажано натще і перед сном.
  16. Особливу увагу слід приділити час­нику. Він сприяє розрідженню крові і роз­чиненню кров'яних згустків, розширює ко­ронарні судини, знижує рівень "поганого" холестерину (низької щільності, тригліцеридів). Тому важливо з'їдати в середньо­му 1-2 зубчики часнику на день разом з їжею, додаючи його в салати, м'ясні стра­вило борщу чи супу.

Немає коментарів :

Дописати коментар