Про користь сирних продуктів і про те, скільки перетравлюється сир

З кожним днем ​​росте кількість людей, які розуміють небезпеку вживання тієї їжі, яка щодня потрапляє на їх стіл. Цьому сприяє спалахнула у всьому світі популярність спортивного способу життя і активна пропаганда правильного харчування. Що вже тут говорити, коли буквально весь інтернет заповнений різними статтями і роликами про дієти. Але вся біда в тому, що будь-які рекомендації в даному питанні повинні давати фахівці: вчені, медики, дієтологи. Це потрібно для того, щоб допомогти людям уникнути тих порад, які можуть замість поліпшення здоров'я завдати шкоди. Одними з небагатьох продуктів, які вважаються невід'ємною частиною здорового харчування, є кисломолочні. 
У даній статті мова піде про один з найбільш корисних їхніх представників. А ви знаєте, скільки перетравлюється сир і яким величезним набором достоїнств і корисних властивостей він володіє? Для того щоб знайти відповіді на ці питання, необхідно розібратися в складі самого продукту.

З чого складається сир?

Одним з найголовніших компонентів цього кисломолочного чуда, завдяки якому його рекомендують вживати буквально всім, від спортсменів до літніх людей, є протеїн, або, іншими словами, білок. З'їдаючи всього лише 100 грам сиру, можна забезпечити організм близько 15-20 грамами високоякісного білка. Причому, аналізуючи його склад, вчені зробили висновок, що, вживаючи цей продукт щодня, людина буде отримувати всі необхідні незамінні амінокислоти. Його використовують всі спортсмени.
На сьогоднішній момент існує спеціальна література, яка стверджує, що вживання сиру в якості джерела протеїнів здатне повністю задовольнити потребу організму в білках тваринного походження. При цьому дослідники враховують, скільки перетравлюється сир за часом. Адже щоб м'ясо повністю засвоїлося організмом, необхідно кілька днів. І цей факт бентежить багатьох спортсменів. І саме тому сир став улюбленим продуктом для них, а особливо для тих, хто займається в тренажерних залах. Кожен атлет розповість про те, що необхідно протягом дня з'їдати будь-який сирний продукт, щоб вчасно насичувати і відновлювати організм після важких навантажень. Вуглеводів у сирі досить небагато - 3-5 грам, що дозволяє його використовувати при різних низьковуглеводних дієтах. А от з жирами не все так однозначно. Дуже багато людей, особливо зрілого віку, звикли вживати сирний продукт з високою жирністю. З одного боку, він дещо смачніший, ніж знежирений, але все ж менш корисний.

Скільки перетравлюється сир?

Багато сучасних дієтологів рекомендують вживати сир взагалі без жиру. А спортсменам наказується їсти його ввечері перед сном через те, що цей продукт перетравлюється і засвоюється організмом досить повільно. І цього вистачає для насичення організму на повний фізіологічний цикл. Дані про те, скільки перетравлюється сир в шлунку, трохи різняться. Залежно від жирності продукту цей процес може займати різний час.
Сир перетравлюється близько 4-5 годин. При цьому повністю засвоюється приблизно за 12 годин. М'ясо (свинина, яловичина) перетравлюється близько 3-5 годин. Жирне м'ясо може засвоюється близько 72 годин.

Чим корисний сир?

Ви не повірите, але в даному молочному продукті присутній набір з 6 вітамінів і 14 мінералів. Звичайно ж, кількість корисних речовин змінюється при різних способах приготування продукту. Але при цьому лише деякі ласощі можуть похвалитися такою корисністю для організму людини. Такі хвороби, як атеросклероз, панкреатит, різні недуги печінки і нервової системи, сьогодні успішно лікуються за допомогою медикаментів. Але в боротьбі з ними допоможе і звичайний сир.

Сир при вагітності та грудному вигодовуванні

Вагітні або мами, які годують грудьми просто зобов'язані додати сир в свій раціон через великий набір різних мікроелементів в ньому, котрий дуже потрібний для організму дитини. Також відіграє свою роль і повна відсутність у продукті будь-яких протипоказань. За рахунок того, скільки перетравлюється сир, його можна назвати хорошим джерелом поживних речовин, які надходять в організм протягом тривалого періоду, що робить даний кисломолочний продукт незамінним для тих, хто веде здоровий спосіб життя або займається спортом. А якщо враховувати ті його властивості, які полегшують наслідки або прибирають симптоми безлічі захворювань, то можна вважати вживання цього продукту необхідним елементом правильного харчування. І немає особливої ​​різниці, що ви їсте, сирний продукт або стовідсотковий сир. Їх корисність для організму завжди буде на високому рівні. Звичайно, за чистий і якісний сирок доводиться більше платити, але така покупка буде хорошою інвестицією у власне здоров’я.

Немає коментарів :

Дописати коментар