Аромаолії в лікуванні печінки

При хворобах печінки можна сміливо використовувати різноманітні ефірні олії.
Так, добре застосовувати два рази на день по дві крапельки грейпфрутової олії. Для цього дві краплі олії грейпфрута до­дайте в чайну ложку меду і до­бре перемішайте. Таку суміш рекомендують вживати при депресії, застої в печінці й жовчевому міхурі, розладах лімфатичної системи і трав­лення, порушенні мікроциркуляції та застудних захворю­ваннях.
Грейпфрутова олія захищає клітини печінки і є прекрасним жовчогінним засобом. У цьому випадку олію грейпф­рута потрібно приймати в чи­стому вигляді.
Також при різних хворобах печінки рекомендують застосовувати олії м'яти, лаванди, шавлії. Деякі олії здатні перешкоджати утворенню каменів — як сечових, так і жовчевих. До таких належать олії лимо­на, насіння моркви, грейпфрута, апельсина, берези, ман­дарина, фенхелю, неролі, а також анісу.
Олія лимона як засіб проти цирозу печінки. Рекомендують використовувати, крім олії лимона, ще й олію ялівцю та троянди. Сумішшю з цих олій робити масаж у зоні пе­чінки та приймати з ними ван­ни і, звичайно ж вживати внутрішньо, але не більш ніж три крапельки за прийом.
При печінкових або нирко­вих кольках рекомендують використовувати ефірну олію кипарису. Печінкові набряки чудово усуває олія ялівцю.
Поліпшують роботу печінки при жовтяниці олії м'яти і розмарину. Після жовтяниці одужання тривале, яке супроводжується значним занепадом сил. У цей період рекомендують приймати ванни, додавши олії м'яти та розма­рину, які добре гармонізують та стимулюють організм людини, а головне – травний тракт і печінку. 
При хворобах печінки доб­ре застосовувати й аромамасаж. Для цього використову­ють таку суміш: олію чебре­цю, ромашки і розмарину. Цією сумішшю легко масажу­вати зону печінки, кишечника та шлунка. Якщо ж че­рез збільшену печінку хворо­му масаж неприємний, то можна робити холодні компреси цими ж ефірними олі­ями. Коли хворому стане краще, можна приймати аромаванни.
Рецепт для прийому аромаванни: по 8 крапельок олії розмарину і ромашки, по 3 кра­пельки олії лимона, чебрецю і м’яти. Олії лимона, чебрецю і м'яти більш як три крап­ці не брати, бо вони здатні подразнювати шкіру. При хронічному гепатиті добре використовувати олії полину, лимона, герані, троянди й шавлії. Ці олії можна приймати як внутрішньо, так і з аромаваннами, робити компреси в зоні печінки.

Немає коментарів :

Дописати коментар