При хворобах печінки можна сміливо використовувати різноманітні ефірні олії.
Так, добре застосовувати два рази на день по дві крапельки грейпфрутової олії. Для цього дві краплі олії грейпфрута додайте в чайну ложку меду і добре перемішайте. Таку суміш рекомендують вживати при депресії, застої в печінці й жовчевому міхурі, розладах лімфатичної системи і травлення, порушенні мікроциркуляції та застудних захворюваннях.
Олія лимона як засіб проти цирозу печінки. Рекомендують використовувати, крім олії лимона, ще й олію ялівцю та троянди. Сумішшю з цих олій робити масаж у зоні печінки та приймати з ними ванни і, звичайно ж вживати внутрішньо, але не більш ніж три крапельки за прийом.
При печінкових або ниркових кольках рекомендують використовувати ефірну олію кипарису. Печінкові набряки чудово усуває олія ялівцю.
Поліпшують роботу печінки при жовтяниці олії м'яти і розмарину. Після жовтяниці одужання тривале, яке супроводжується значним занепадом сил. У цей період рекомендують приймати ванни, додавши олії м'яти та розмарину, які добре гармонізують та стимулюють організм людини, а головне – травний тракт і печінку.
Так, добре застосовувати два рази на день по дві крапельки грейпфрутової олії. Для цього дві краплі олії грейпфрута додайте в чайну ложку меду і добре перемішайте. Таку суміш рекомендують вживати при депресії, застої в печінці й жовчевому міхурі, розладах лімфатичної системи і травлення, порушенні мікроциркуляції та застудних захворюваннях.
Грейпфрутова олія захищає клітини печінки і є прекрасним жовчогінним засобом. У цьому випадку олію грейпфрута потрібно приймати в чистому вигляді.
Також при різних хворобах печінки рекомендують застосовувати олії м'яти, лаванди, шавлії. Деякі олії здатні перешкоджати утворенню каменів — як сечових, так і жовчевих. До таких належать олії лимона, насіння моркви, грейпфрута, апельсина, берези, мандарина, фенхелю, неролі, а також анісу.Олія лимона як засіб проти цирозу печінки. Рекомендують використовувати, крім олії лимона, ще й олію ялівцю та троянди. Сумішшю з цих олій робити масаж у зоні печінки та приймати з ними ванни і, звичайно ж вживати внутрішньо, але не більш ніж три крапельки за прийом.
При печінкових або ниркових кольках рекомендують використовувати ефірну олію кипарису. Печінкові набряки чудово усуває олія ялівцю.
Поліпшують роботу печінки при жовтяниці олії м'яти і розмарину. Після жовтяниці одужання тривале, яке супроводжується значним занепадом сил. У цей період рекомендують приймати ванни, додавши олії м'яти та розмарину, які добре гармонізують та стимулюють організм людини, а головне – травний тракт і печінку.
При хворобах печінки добре застосовувати й аромамасаж. Для цього використовують таку суміш: олію чебрецю, ромашки і розмарину. Цією сумішшю легко масажувати зону печінки, кишечника та шлунка. Якщо ж через збільшену печінку хворому масаж неприємний, то можна робити холодні компреси цими ж ефірними оліями. Коли хворому стане краще, можна приймати аромаванни.
Рецепт для прийому аромаванни: по 8 крапельок олії розмарину і ромашки, по 3 крапельки олії лимона, чебрецю і м’яти. Олії лимона, чебрецю і м'яти більш як три крапці не брати, бо вони здатні подразнювати шкіру. При хронічному гепатиті добре використовувати олії полину, лимона, герані, троянди й шавлії. Ці олії можна приймати як внутрішньо, так і з аромаваннами, робити компреси в зоні печінки.
Немає коментарів :
Дописати коментар