неділю, 18 грудня 2016 р.

Лікувальний ягідний оцет

Ягідні оцти своїми цілющими властивостями трохи поступаються яблуному й виноградному, проте також дуже корисні.
Завдяки різному поєднанню в них органічних кислот ці оцти, якщо їх регулярно вживати, розчиняють щільні утворення в організмі і сприяють виведенню шлаків.
Чорносмородиновий оцет є полівітамінним продуктом. Він має загальнозміцнювальні властивості, схожі з дією виноградного. Однак є одна особливість — сприяє виведенню з організму пуринових речовин і сечової кислоти. Таким чином, виявляється корисним у лікуванні ревматизму й подагри.
Ожиновий і малиновий оцет — добрі жарознижувальні засоби. Допомагають у лікуванні застудних хвороб, лихоманки та болю голови.Вишневий і барбарисовий оцет сприятливо впливають на центральну нервову систему, заспокоюють і знімають нервове збудження.
Оцет з аґрусу дуже близький своєю дією до виноградного, невипадково цю ягоду називають "північним виноградом".
Оцет із білої смородини і порічок виводить солі з організму, а також є жарозни­жувальним засобом.
Сливовий оцет добре дезінфікує кишечник, підсилює... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар