За п'ять місяців холодів та морозів додаткову вагу набирають навіть худорляві люди. На жаль, ці зайві кілограми неможливо скинути так само швидко, як зимову куртку чи пальто. Що ж робити?
Так, холодна пора в наших широтах провокує наш організм на споживання більш калорійної, зігріваючої їжі. Проте протидіяти цьому можна.
Спосіб № 2: їжте по годинах. Їсти потроху і суворо по годинах — прекрасний спосіб не поправитися під час зими, оскільки таке харчування прискорює обмін речовин. Узимку світловий день змінюється, що незмінно позначається і на наших біоритмах. Звичка їсти на ніч і ігнорувати сніданок посилюється.
На думку багатьох дієтологів, саме подібний стиль харчування і є головною причиною зайвих кілограмів, набраних за зиму. Навіть не переїдаючи, а просто не дотримуючись елементарного режиму харчування, ми порушуємо природне вироблення гормону мелатоніну, який відповідає за міцний сон і належний обмін речовин. Виходить, що ми набираємо зайву вагу не через те, що їмо взимку більше, а тому, що їмо невчасно.
Щоб це не сталося, необхідно буквально змушувати себе снідати, навіть не дивлячись на те, що за вікном ще непроглядна темрява.
Спосіб № 4: дихайте м'ятою. У зимовий період ароматерапія діє на нас особливо ефективно. Ми чутливі до зігріваючих ароматів: ваніль, кориця, імбир, розмарин, лаванда, какао та інші. Деякі з пряних запахів здатні не тільки підняти настрій, підбадьорити і зігріти нас довгими зимовими вечорами, але і приборкати наш апетит. Чемпіоном серед таких ароматів є запах м'яти.
Виявляється, якщо регулярно, а саме — кожні 2 години протягом дня вдихати м'ятний аромат, то їсти буде хотітися набагато менше і рідше. Експериментально доведено: щоденний раціон людей, що намагаються не поправитися взимку і використовують м'яту для зниження апетиту, у середньому на 400-500 ккал був меншим, ніж добовий раціон без застосування м'ятного запаху. Аромат м'яти можна добувати, вживаючи натуральну м'яту (в чай, у салати, страви, десерти або розтираючи листочок в руках), зі спеціальних ароматичних свічок і пахощів, а також у вигляді ефірної олії.
Так, холодна пора в наших широтах провокує наш організм на споживання більш калорійної, зігріваючої їжі. Проте протидіяти цьому можна.
Спосіб №1: пийте воду. Один з найбільш ефективних способів, як не поправитися взимку - це, як і влітку, пити багато води. Як правило, до зими кількість споживаної нами води різко зменшується — а значить, сповільнюється й обмін речовин. А це є однією з причин, чому ми набираємо вагу.
Корисно буде знати, що поповнювати запаси води можна не тільки за допомогою рідини, але і за допомогою деяких продуктів, що містять вологу: морква, риба на грилі, червона квасоля. Пийте воду (не менше 1,5 л), їжте продукти, що містять антиоксиданти і воду — в цьому випадку ви навряд чи наберете зайву вагу за зиму.Спосіб № 2: їжте по годинах. Їсти потроху і суворо по годинах — прекрасний спосіб не поправитися під час зими, оскільки таке харчування прискорює обмін речовин. Узимку світловий день змінюється, що незмінно позначається і на наших біоритмах. Звичка їсти на ніч і ігнорувати сніданок посилюється.
На думку багатьох дієтологів, саме подібний стиль харчування і є головною причиною зайвих кілограмів, набраних за зиму. Навіть не переїдаючи, а просто не дотримуючись елементарного режиму харчування, ми порушуємо природне вироблення гормону мелатоніну, який відповідає за міцний сон і належний обмін речовин. Виходить, що ми набираємо зайву вагу не через те, що їмо взимку більше, а тому, що їмо невчасно.
Щоб це не сталося, необхідно буквально змушувати себе снідати, навіть не дивлячись на те, що за вікном ще непроглядна темрява.
Спосіб № 3: молоко - усьому голова. За статистикою, узимку ми скорочуємо вживання молочних продуктів майже втричі. А все тому, що в холодну пору року ми намагаємося віддавати перевагу теплій, термічно обробленій, їжі. А ось сир, кефір, йогурти і саме по собі молоко відходять на другий план.
Дарма, адже в молоці містяться всі необхідні для спалювання жиру мікроелементи: кальцій, магній, фосфор. Доведено, саме наявність цих трьох компонентів значно прискорює процес розпаду жирових накопичень. Тож не ігноруйте вживання молока і молочних продуктів. У зимовий день оптимально з'їдати 2-3 порції нежирних молокопродуктів без наповнювачів.Спосіб № 4: дихайте м'ятою. У зимовий період ароматерапія діє на нас особливо ефективно. Ми чутливі до зігріваючих ароматів: ваніль, кориця, імбир, розмарин, лаванда, какао та інші. Деякі з пряних запахів здатні не тільки підняти настрій, підбадьорити і зігріти нас довгими зимовими вечорами, але і приборкати наш апетит. Чемпіоном серед таких ароматів є запах м'яти.
Виявляється, якщо регулярно, а саме — кожні 2 години протягом дня вдихати м'ятний аромат, то їсти буде хотітися набагато менше і рідше. Експериментально доведено: щоденний раціон людей, що намагаються не поправитися взимку і використовують м'яту для зниження апетиту, у середньому на 400-500 ккал був меншим, ніж добовий раціон без застосування м'ятного запаху. Аромат м'яти можна добувати, вживаючи натуральну м'яту (в чай, у салати, страви, десерти або розтираючи листочок в руках), зі спеціальних ароматичних свічок і пахощів, а також у вигляді ефірної олії.
Немає коментарів :
Дописати коментар