Як краще їсти яблука, щоб отримати максимальну користь для здоров'я?

Ви знаєте, що одне яблуко в день допоможе вам бути набагато здоровішим? Однак недавнє дослідження показує, що якщо їсти ці фрукти з іншими продуктами, а також в певний час доби, користь для здоров'я буде ще більшою.

Їжте яблука разом із зеленим чаєм

Якщо зелений чай пити з яблуками, антиоксиданти, які містяться в цих продуктах, змішуються і блокують сигнальний білок під назвою судинний ендотеліальний фактор росту. Він стимулює ангіогенез, тобто утворення нових кровоносних судин. Ангіогенез може грати певну роль в утворенні бляшок в крові, які закупорюють артерії, що призводить до інфаркту та інсульту. Також цей процес може сприяти поширенню ракових клітин по всьому організму. Дослідження стверджують, що вживання яблук дозволить зменшити кількість медикаментозних препаратів, які вам доводиться приймати, а зелений чай знизить рівень холестерину.

З'їдайте яблуко, перш ніж відправитися в супермаркет за продуктами

Не так давно дослідники визначили правильний час, щоб їсти яблука: перед тим як відправитися в супермаркет. Під час нового дослідження учасникам експерименту давали яблуко або печиво, перш ніж вони відправляться в магазин. Була і контрольна група, яка не отримувала нічого. Учасники, яким дісталися яблука, купили на 28% більше фруктів і овочів, ніж ті, хто отримав печиво, і на 25% більше тих людей, яким не давали нічого. Перекусивши яблуком перед походом до супермаркету, ви будете віддавати перевагу більш здоровій їжі.

Не порівнюйте яблука і апельсини

Купуйте і те й інше. Яблука і апельсини можуть захистити ваш мозок. Коли дослідники з університету Корнелл вивчали вплив екстрактів цих плодів на нейронні клітини тварин, вони виявили, що певні антиоксиданти захищають клітини від оксидного стресу. Банани показали аналогічний ефект. Дослідники говорять, що вживання свіжих фруктів, таких як яблука, апельсини і банани, допоможе запобігти пошкодженню мозку і нейродегенеративним розладам, такі як хвороба Альцгеймера.

З'їдайте яблуко після обіду

Це допоможе вам контролювати тягу до їжі в другій половині дня. Яблука наповнені пектином - розчинною клітковиною, яка сприяє утворенню гелю з води, яку вона притягує під час травлення. Це змушує вас відчувати ситість набагато довше. Уповільнене спорожнення шлунка може допомогти підтримувати стабільний рівень цукру в крові і поліпшити чутливість до інсуліну. Всього лише одне яблуко в день, після обіду, допоможе вам триматися подалі від привабливої шкідливої ​​їжі.

Їжте яблука з шоколадом

Так ви зможете задовольнити свою тягу до солодкого і захистити кровоносні судини. У яблуках високий вміст флавоноїду під назвою кверцетин, в той час як темний шоколад містить катехіни. У класичному дослідженні італійські вчені використовували зразки крові здорових учасників, щоб вивчити, як ці два флавоноїди реагують на згусток, утворений за допомогою білка колагену. Коли кровоносні судини пошкоджені, вони виділяють колаген в кров, що призводить до злипання тромбоцитів. Це може закупорювати артерії і приводити до інфаркту або інсульту. Дослідники виявили, що коли кверцетин і катехін об'єднуються, вони запобігають взаємодії колагену з тромбоцитами крові, не дозволяючи утворюватися тромбам. Це знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Їжте яблука з сиром

Коли ви жуєте яблуко, це стимулює вироблення слини, яка допомагає змивати частинки їжі і бактерії з зубів. Слина також має лужний pH, який допомагає нейтралізувати кислотність зубного нальоту, що приводить до карієсу. Сир містить високий рівень тираміну. Це алкалоїдна сполука, яка також зменшує кислотність зубного нальоту. У дослідженні 2013 року вчені попросили 68 учасників утриматися від чищення зубів. Через два дні вони додали в раціон добровольців сир, молоко або йогурт. Ті добровольці, які їли сир, мали більш низький рівень бляшок кислоти, ніж ті, кому дісталося молоко або йогурт.

З'їдайте хоча б одне яблуко в день

Це допоможе вам запобігти інсульту. Голландські вчені відстежували споживання фруктів і овочів 20 тисячами учасників протягом 10 років. Добровольці були поділені на групи, які їли фрукти і овочі певного кольору: помаранчеві або жовті, червоні або фіолетові, зелені та білі. Учасники, які додали 25 грамів білих фруктів в свій раціон (яблука, груші, цибуля та гриби), змогли знизити ризик інсульту на 9%. Інші продукти не змогли показати такого ж ефекту.

Немає коментарів :

Дописати коментар