Бджолине маточне молочко застосовувалося в знахарстві протягом тисячоліть і знаходить широке застосування в сучасній медицині і косметології. Унікальний продукт бджільництва має цілющі властивості і є потужним біостимулятором.
Бджільництво та його продукти здавна мали велику цінність. Особливу повагу викликає маточне молочко. Цей еліксир використовується для того, щоб виокремити королеву родини.
У всій живій природі не знайти більш поживного і такого багатого корисними речовинами напою. Дивує те, що бджоли, не маючи молочних залоз, можуть створювати бджолине маточне молочко. Сьогодні ми хочемо обговорити його застосування, користь і інші питання, пов'язані з його застосуванням. Маточне молочко - це продукт, який виробляють тільки робочі бджоли, віком від 5 до 15 днів. Коли бджола пережовує мед і пергу, її глоткові залози продукують дану речовину. Рідина буває двох типів:- та, що призначається для звичайних личинок. Має рідку консистенцію, знаходиться в сотах. Це їжа для новонароджених бджіл у їх першу добу життя;
- молочко, що використовується для годування матки. Воно більш солодке і густе. Така бджола може прожити близько шести років. Королева зазвичай значно (у два рази) більша від рядових бджіл.
- нервові розлади;
- проблеми з серцево-судинною системою;
- порушення обміну речовин;
- захворювання органів дихання;
- лікування порушень в роботі ендокринної системи та багато іншого.
Немає коментарів :
Дописати коментар