Апельсини, лимони, мандарини, грейпфрути можна легко знайти на прилавках ринку або супермаркету. Проте ціна на них є не зовсім «демократичною». Задоволення від їх споживання можна, так би мовити, розтягнути, якщо переробити шкірку з них – цедру – на цукати. Тоді цитруси будуть завжди у вас під рукою.
Користь шкірки цитрусових
Шкірка цитрусових є скарбницею корисних речовин, яку ніколи не слід викидати. Особливо корисна лимонна цедра, вона містить не менше за сік антисептичних речовин, а ще в ній є корисні ефірні олії (стимулюють циркуляцію лімфи в організмі), пектин, біофлавоноїди, які зміцнюють стінки судин, вітаміни РР, Е, С, А та групи В, деякі мінеральні речовини (наприклад селен, мідь, залізо, цинк, фосфор, калій, магній, натрій, кальцій). Рослинні волокна цедри оздоровлюють... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар