понеділок, 24 квітня 2017 р.

«Передозування» продуктами харчування. До якихось із них слід ставитися обережно?

Бувають моменти, такі як вечірки або святкові застілля, коли люди жартома скаржаться, що вони відчувають «передозування» продуктами харчування. Звичайно, додаткові порції м'яса або солодощів можуть привести до важкого розладу шлунка. Однак є і такі продукти, які можуть серйозно нашкодити, якщо ви з'їсте їх занадто багато. Ось список продуктів, з якими слід поводитися обережно, так як «передозування» ними може призвести до тяжких наслідків.

Морква

 В ній багато вітамінів, мінералів і волокон, які корисні для вашого здоров'я. Але вживання моркви у великій кількості призводить до того, що у вашому організмі накопичується занадто багато бета-каротину. Ця молекула, відповідальна за яскраво-оранжевий відтінок моркви, є попередником вітаміну А. Надмірна кількість каротину в крові призводить до зміни кольору шкіри. Цей стан відомо як каротинемія, і воно відбувається тому, що каротин являє собою жиророзчинну молекулу. Надмірна кількість, як правило, накопичується в шкірі, що призводить до її жовто-помаранчевого кольору або пігментування, особливо в області долонь, підошов, колін і носа. Хоча каротинемія проявляється... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар