Ніжні запашні суцвіття рожі дарують нам незабутні відчуття. Але не всі знають, що ці квітки можуть дати набагато більше за сеанс ароматерапії. Її квітки й кореневище використовують у народній медицині, причому корені своєю лікарською дією близькі до шипшини.
Квітки рожі рожевої, точніше, їх пелюстки, можуть стяти сировиною для смачних і по-справжньому цілющих заготовок. З них можна робити варення і наливки, ними можна ароматизувати вино. Врешті, можна висушити й використовувати як вітамінну добавку до чаю.
Настій пелюсток: 10 г сировини на 200 мл окропу, настоюють... Читати далі
Квітки рожі рожевої, точніше, їх пелюстки, можуть стяти сировиною для смачних і по-справжньому цілющих заготовок. З них можна робити варення і наливки, ними можна ароматизувати вино. Врешті, можна висушити й використовувати як вітамінну добавку до чаю.
Настої, сиропи, чай з рожі підвищують стійкість організму до хвороб, зокрема застуд. Вони корисні при атеросклерозі, виснаженні організму, при недокрів'ї, інфекційних хворобах і навіть внутрішніх кровотечах. На їх основі роблять також сироп із медом, який вживають у випадках запалення і при виразках у ротовій порожнині.
Квітки заготовляють у період цвітіння, разом з чашечкою, інколи збирають тільки пелюстки. Вважають, що більшу лікарську дію мають квітки з темним забарвленням: що темніше, то краще. Сировину пров'ялюють на сонці й сушать на повітрі під дашком чи на вентильованих горищах.Настій пелюсток: 10 г сировини на 200 мл окропу, настоюють... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар