Відвар із висушених пелюсток соняшнику гальмує ріст злоякісних пухлин.
Соняшник уже давно отав символом України. Хоча його батьківщина - Америка. Там соняшник з давніх часів культивували індіанці. У давній Мексиці "квітці сонця" поклонялися, а її зображення виливали в золоті.
А у Європу соняшник завезли іспанці в XV столітті й вперше висіяли в Мадридському ботанічному саду. Пізніше його почали культивувати як декоративну рослину, "гарну золотаву ромашку".
Однак народна медицина здавна проявляє великий інтерес до цієї рослини. Нині її досвід широко використовується, оскільки доведено, що препарати соняшника мають спазмолітичну та відхаркувальну дію.
При клімактеричному неврозі готують настоянку. Для її приготування беруть 20 г квіток соняшнику й заливають 200 мл горілки та настоюють 2 тижні у темному місці. Готову... Читати далі
Соняшник уже давно отав символом України. Хоча його батьківщина - Америка. Там соняшник з давніх часів культивували індіанці. У давній Мексиці "квітці сонця" поклонялися, а її зображення виливали в золоті.
А у Європу соняшник завезли іспанці в XV столітті й вперше висіяли в Мадридському ботанічному саду. Пізніше його почали культивувати як декоративну рослину, "гарну золотаву ромашку".
Однак народна медицина здавна проявляє великий інтерес до цієї рослини. Нині її досвід широко використовується, оскільки доведено, що препарати соняшника мають спазмолітичну та відхаркувальну дію.
Соняшник в народній медицині
У народній медицині соняшник використовували і як засіб, спрямований проти малярії, ревматизму, спазмів бронхів, кашлюка, кольок шлунка і кишечника, жовтяниці, грипу, опіків, екземи, ран.При геморої відварювали кошики соняшнику і парилися.
При кашлюку брали 2-3 ложки соняшникового насіння, заливали 0,5 л підсолодженої води, відварювали, доки рідина не випаровувалася на чверть, проціджували і пили по столовій ложці тричі на день.При клімактеричному неврозі готують настоянку. Для її приготування беруть 20 г квіток соняшнику й заливають 200 мл горілки та настоюють 2 тижні у темному місці. Готову... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар