Серед першої зелені з'явився і свіжий щавель. Чого тільки з нього не готують — славнозвісний зелений борщ, салати, супи, пироги, соуси. Та свіже листя щавлю має не тільки кулінарну цінність, а й лікувальну дію.
У ста грамах щавлю є в середньому 21 кілокалорія. Кислий смак щавлю залежить від щавлево-калієвої солі, що міститься в його листі. На вітаміни багаті всі види щавлю, та вітаміну С особливо багато в щавлі кінському (цей вид вирізняється високим грубим стеблом, великим листям і потужною кореневою системою).
У ста грамах щавлю є в середньому 21 кілокалорія. Кислий смак щавлю залежить від щавлево-калієвої солі, що міститься в його листі. На вітаміни багаті всі види щавлю, та вітаміну С особливо багато в щавлі кінському (цей вид вирізняється високим грубим стеблом, великим листям і потужною кореневою системою).
Що допомагає лікувати щавель
Загалом щавель має здатність поліпшувати травлення, функції печінки й жовчного міхура, гоїти рани і спиняти кровотечі, а також він корисний при анемії й хворобах серцево-судинної системи. Зокрема, відвар листя щавлю кислого використовують у разі розладу шлунка. Щавель також має жовчогінну та протиалергічну дію, допомагаючи при вугровому висипі й свербежі шкіри.А якщо говорити про щавель кінський, то відвар листя й коренів з нього допомагає позбутися застуди, а також його рекомендують для... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар