вівторок, 26 квітня 2016 р.

Смачна і лікувальна кропива

На молоду кропиву варто звернути увагу чоловікам, а особливо – курцям.
Першою під теплими весняними променями з-під землі пробивається рання кропива. Саме в цей період ва­рто робити запаси цієї сировини зад­ля приготування лікувальних засобів, кажуть фахівці. І щодня додавати цю рослину до раціону.

Що корисного в ран­ній кропиві?

У ста грамах ранньої кропиви мі­ститься 11 % добової норми вітаміну С (основний елемент, що стимулює ро­боту імунної системи) та А (необхідний для здоров'я очей та шкіри). Крім того, ця рослина містить вітамін Р (корисний для нервової системи й судин голов­ного мозку), К (покращує зсідання крові), В (регулює обмінні процеси). Додайте калій, магній, фосфор, йод, залізо, мідь, а саме в ранній кропиві вміст цих мікро- й макроелементів є найбільшим, згодом їх меншає. Отож ідеться про природний засіб, що допоможе при авітамінозі, анемії й сприятиме посиленню імунної системи. Кропива також корисна для роботи підшлункової залози, печінки, сечового міхура, простати.Крім того, кропива допомагає при потребі знизити цукор у крові, сприяє очищенню організму від токсинів і на­віть від нікотину. Тому цей... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар