На молоду кропиву варто звернути увагу чоловікам, а особливо – курцям.
Першою під теплими весняними променями з-під землі пробивається рання кропива. Саме в цей період варто робити запаси цієї сировини задля приготування лікувальних засобів, кажуть фахівці. І щодня додавати цю рослину до раціону.
Першою під теплими весняними променями з-під землі пробивається рання кропива. Саме в цей період варто робити запаси цієї сировини задля приготування лікувальних засобів, кажуть фахівці. І щодня додавати цю рослину до раціону.
Що корисного в ранній кропиві?
У ста грамах ранньої кропиви міститься 11 % добової норми вітаміну С (основний елемент, що стимулює роботу імунної системи) та А (необхідний для здоров'я очей та шкіри). Крім того, ця рослина містить вітамін Р (корисний для нервової системи й судин головного мозку), К (покращує зсідання крові), В (регулює обмінні процеси). Додайте калій, магній, фосфор, йод, залізо, мідь, а саме в ранній кропиві вміст цих мікро- й макроелементів є найбільшим, згодом їх меншає. Отож ідеться про природний засіб, що допоможе при авітамінозі, анемії й сприятиме посиленню імунної системи. Кропива також корисна для роботи підшлункової залози, печінки, сечового міхура, простати.Крім того, кропива допомагає при потребі знизити цукор у крові, сприяє очищенню організму від токсинів і навіть від нікотину. Тому цей... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар