пʼятниця, 28 серпня 2015 р.

Лікувальна сила кизилу

Ягоди цієї унікальної рослини, заготовляються наприкінці серпня — на початку вересня. Її лікувальні властивості відомі з давніх-давен.

Лікувальні властивості кизилу

Фахівці стверджують, що сік цієї рослини помічний при нев­растенії, авітамінозі. Він має про­тибактеріальну дію. Кизилове варення добре споживати при застудах, а свіжі або сушені пло­ди — при ангіні, грипі, кору та скарлатині. Свіжі ягоди ефекти­вно сприяють лікуванню гемо­рою. Сік, відвари з плодів та лис­тя корисні при цукровому діабеті.Ягоди — прекрасний тонізувальний, протизапальний, загальнозміцнювальний засіб, а ще, що дуже важливо — вони запобігають склерозу. При анемії корисні й свіжі, й сушені.
Кизил за колір і форму плодів іноді ще... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар