Ягоди цієї унікальної рослини, заготовляються наприкінці серпня — на початку вересня. Її лікувальні властивості відомі з давніх-давен.
Лікувальні властивості кизилу
Фахівці стверджують, що сік цієї рослини помічний при неврастенії, авітамінозі. Він має протибактеріальну дію. Кизилове варення добре споживати при застудах, а свіжі або сушені плоди — при ангіні, грипі, кору та скарлатині. Свіжі ягоди ефективно сприяють лікуванню геморою. Сік, відвари з плодів та листя корисні при цукровому діабеті.Ягоди — прекрасний тонізувальний, протизапальний, загальнозміцнювальний засіб, а ще, що дуже важливо — вони запобігають склерозу. При анемії корисні й свіжі, й сушені.
Кизил за колір і форму плодів іноді ще... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар