У перекладі з латині волоський горіх перекладається як "царський жолудь Юпітера".
Розповідають, що, коли білі люди оселилися в Австралії й освоювали її землі, якось надибали на поселення аборигенів у лісі. Там переважно росли дикі горіхові дерева. Члени експедиції помітили, що ці дикуни харчуються переважно горіхами, а живуть 100 і більше років!
Волоський горіх корисний при нетравленні шлунка, зміцнює мозок, серце і печінку, загострює почуття. І дуже корисний літнім людям. Надмірне ж вживання його викликає подразнення і запалення мигдаликів та висип у роті. Тому після вживання в їжу волоського горіха слід добре прополоскати рот, випити трохи оцтово-медової суміші або соку кисло-солодкого граната. Волоські горіхи, настояні на оцті, дуже корисні для людей зі слабким шлунком.
Найкращим є горіх з тонкою. шкаралупою, свіжий і повний. Він володіє розчинювальними властивостями. Якщо потовкти його свіжу й зелену шкаралупу, а сік відтиснути, зварити з медом і робити полоскання, то це допоможе при ангіні. А якщо відтиснути олію, то допоможе при норицях, що утворилися в оці і хворобах нервів. Коли ж шкаралупу сухого горіха спалити і посипати на виразку, то вона добре загоється. А якщо з'їсти його із сухим інжиром і рутою, якщо вжили отруту, то врятує від смерті. Якщо змішати горіх з рутою і медом і прикласти до пухлини молочної залози, то вона розсмокчеться.
У старовинних українських довідниках наводять такий рецепт: "Який чоловік дуже багато п’є хмільного, дати йому випити у вині, пиві, меді або в молоці цвіт волоського горіха: тоді та людина пити перестане". Стародавні знахарі ще в минулому столітті застосовували листя цього дерева як ранозагоювальний засіб.
Старовинний засіб проти проносу: взяти внутрішніх перегородок приблизно від 200 г волоських горіхів і залити їх 300 мл спирту, настоювати 2-3 дні, часто збовтуючи, процідити. Вживати 3-4 рази на день від 6 до 10 крапель на невелику чарку теплої води. Як тільки стане помітний результат, прийом крапель негайно припинити, оскільки засіб цей дуже сильний і може викликати закреп.
Більмо на оці (катаракта) добре лікується горіховою олією. Потрібно закапувати її в око і терти повіку пальцем, щоб олія на поверхні ока поширювалася. Так робити багато разів протягом року.
Основне застосування горіха — боротьба зі статевим безсиллям. У давньому рецепті сказано: "Найкраще їсти горіхи з кунжутною олією, льодяниками, медом і патокою. У такому разі дуже збільшується статевий потяг — і довше собі та дружині на радість будеш".
Спартанці знали, що горіхи потрібні для молодого чоловічого організму, й практикували широке застосування в раціоні горіхового молока. Його готували так: 10 волоських горіхів подрібнити, додати півсклянки холодної кип'яченої води. Дати відстоятися 2 години. Процідити, змішати з 2 чайними ложками меду. Цей засіб підійде хворим, що потерпають від виразки шлунка.
Тільки вживати горіхове молоко слід по десертній ложці 5-6 разів на день за 30 хвилин до їди. Загоювання й одужання настають швидко і дуже добре.
При цукровому діабеті:
Для лікування бронхіальної астми, яка супроводжується задишкою, хронічного бронхіту, хронічної пневмонії травники рекомендують такий рецепт.
Взяти 400 г свинячих нирок, помити їх у декількох водах, потім порізати на дрібні шматки, додати 20 г коньяку, подрібнену ріпчасту цибулину і 3 г порошку імбиру (на кінчику ножа). Залишити все на 30 хвилин в закритому посуді. Потім всипати 100 г подрібнених ядер волоського горіха і на сковорідці з соняшниковою олією смажити суміш 20-30 хвилин, додати перед тим, як закінчити, 100 г свіжих білків курячих яєць. Вживати суміш 2 рази на день половину ввечері теплою, щонайменше двічі на тиждень. А якщо кожний день, то 15 днів без перерви.
Розповідають, що, коли білі люди оселилися в Австралії й освоювали її землі, якось надибали на поселення аборигенів у лісі. Там переважно росли дикі горіхові дерева. Члени експедиції помітили, що ці дикуни харчуються переважно горіхами, а живуть 100 і більше років!
Застосування волоського горіха в народній медицині
У народній медицині використовують плоди горіхів, зовнішню шкірку, горіхову олію, сік з горіхового листя і шкірки плодів, попіл з горіхової шкірки. Сік, вичавлений з горіхового листя, лікує гноєтечу з вуха; сік з горіхової шкірки вважається корисним при "холодних нирках" (тобто при запальних процесах типу фіброзу або при хронічній формі нефриту і пієлонефриту).
Горіхова олія добре допомагає від гангрени, бешихи і свищів у ділянці очей. Свіжі подрібнені плоди застосовують для лікування синців і слідів від удару, а пережовані — для лікування виразок. Народна медицина радить зживати п'ять днів поспіль ядра волоського горіха для вигнання листів, таких, як солітери й аскариди.Волоський горіх корисний при нетравленні шлунка, зміцнює мозок, серце і печінку, загострює почуття. І дуже корисний літнім людям. Надмірне ж вживання його викликає подразнення і запалення мигдаликів та висип у роті. Тому після вживання в їжу волоського горіха слід добре прополоскати рот, випити трохи оцтово-медової суміші або соку кисло-солодкого граната. Волоські горіхи, настояні на оцті, дуже корисні для людей зі слабким шлунком.
Найкращим є горіх з тонкою. шкаралупою, свіжий і повний. Він володіє розчинювальними властивостями. Якщо потовкти його свіжу й зелену шкаралупу, а сік відтиснути, зварити з медом і робити полоскання, то це допоможе при ангіні. А якщо відтиснути олію, то допоможе при норицях, що утворилися в оці і хворобах нервів. Коли ж шкаралупу сухого горіха спалити і посипати на виразку, то вона добре загоється. А якщо з'їсти його із сухим інжиром і рутою, якщо вжили отруту, то врятує від смерті. Якщо змішати горіх з рутою і медом і прикласти до пухлини молочної залози, то вона розсмокчеться.
Попіл горіхової шкаралупи, розтертий з вином і оливковою олією, корисний для росту волосся. Якщо розжувати серцевину старого горіха і прикласти до злоякісної пухлини або змастити карбункул, то теж допоможе. Припарка з горіховою олією, прикладена до забитого місця, заспокоїть біль. Якщо зелене листя, змішане з дуже дрібною залізною стружкою, залишити на тиждень, щодня помішуючи, а потім змастити сиве волосся на голові, то воно забарвиться. Можна використовувати і при лишаї. Сприятиме зміцненню зубів полоскання їх відваром зеленої шкаралупи. Зелена шкаралупа волоського горіха перешкоджає настанню вагітності. Вона допоможе при екземі, свербежі й відчуття повзання мурашок. А якщо людина буде дотримуватися посту і жувати лише горіхи, то це допоможе при судомах і спазмах.
Щоб відділити тонку шкірку від серцевини волоського горіха, його змішують з борошном і трішки підсмажують на сковорідці, після цього злегка розминають руками, і шкірка легко відділяється.Корисні властивості волоського горіха
У ядрах волоського горіха є всі потрібні для життя людини речовини. Білок плодів горіха волоського містить усі амінокислоти. Виявлена в ньому жирна олія — ненасичені жирні кислоти: лінолеву, олеїнову; природний антиоксидант альфа-токоферол. Поживністю плоди горіха значно перевершують м'ясо, рибу, молоко, а калорійністю — усі відомі овочі та фрукти. Цінність плодів горіха волоського в тому, що в них міститься значна кількість незамінних амінокислот, зокрема аргініну та гістидину. В ядерцях волоських горіхів багато сірки. Вона є незамінною складовою клітин нервової системи, кісткової тканини. Дуже потрібна для нормальної роботи підшлункової залози, яка виробляє інсулін.
Вітамін Е запобігає чи усуває порушення кровообігу, бо сприяє зменшенню згортання кр0Bi і не дає утворюватися тромбам. не дає утворюватися тромбам. Крім того, він захищає найважливіші залози, такі як гіпоталамус, щитоподібна залоза і кора надниркових залоз. Дефіцит цієї речовини призводить до скорочення утворення сперми в чоловіків і до дисфункції матки в жінок. Дуже потрібний людям, що мають хвороби очей.
Наслідком нестачі вітаміну Е в організмі людини є жіноче і чоловіче безпліддя, неодноразові викидні в жінок, запалення травного тракту, в'яла шкіра, нервозність, дратівливість, неуважність, підвищена фізична і розумова стомлюваність, серцеві хвороби, ослаблення гостроти зору, старечі плями на шкірі, відчуття оніміння в руках і ногах, супроводжуване поколюванням і "мурашками.
У горіхах міститься хлор, який потрібний для утворення соляної кислоти залозами шлунка, сприяє відкладенню глікогену в печінці, бере участь у регулюванні водно-сольового й осмотичного тиску в організмі. У разі його нестачі відчуваються слабкість, сонливість, виникає тахікардія, знижується артеріальний тиск. У волоських горіхах багато йоду, який дуже потрібний для нормального функціонування щитоподібної залози. Одним із перших показників того, що йоду не достатню, можуть бути і судоми кінцівок у нічний час; нестача йоду призводить до появи зобу. Надзвичайно важливо для профілактики цієї хвороби більше вживати волоських горіхів.
Науковими дослідженнями j встановлено, що кожна клітина тіла до десяти тисяч разів на добу зазнає нападу вільних радикалів. Можна уявити собі, яку важливу захисну роль відіграють антиокислювачі — вітаміни А, С, Е, що містяться в ядрах горіхів. Найчастіше багато недуг є наслідком браку в організмі антиокислювачів. Тому люди, які провадять активний спосіб життя, повинні особливо дбати про поповнення запасів вітаміну Е, постійно вводячи в харчування волоські горіхи.Вітамін Е запобігає чи усуває порушення кровообігу, бо сприяє зменшенню згортання кр0Bi і не дає утворюватися тромбам. не дає утворюватися тромбам. Крім того, він захищає найважливіші залози, такі як гіпоталамус, щитоподібна залоза і кора надниркових залоз. Дефіцит цієї речовини призводить до скорочення утворення сперми в чоловіків і до дисфункції матки в жінок. Дуже потрібний людям, що мають хвороби очей.
Наслідком нестачі вітаміну Е в організмі людини є жіноче і чоловіче безпліддя, неодноразові викидні в жінок, запалення травного тракту, в'яла шкіра, нервозність, дратівливість, неуважність, підвищена фізична і розумова стомлюваність, серцеві хвороби, ослаблення гостроти зору, старечі плями на шкірі, відчуття оніміння в руках і ногах, супроводжуване поколюванням і "мурашками.
Рецепти перевірені віками
Знамениті лікарі давнини Гіппократ і Авіценна говорили так про волоський горіх: "Корисний при нетравленні шлунка. Зміцнює головні органи: мозок, серце, печінку; загострює почуття, особливо якщо поєднати з інжиром та родзинками; цілющий для людей похилого віку".
Однак треба пам'ятати, що більш як 100 грамів за один прийом організм не здатен засвоїти. 100 г — добова норма повноцінного білка. Корисно поєднати горіхи з різною зеленню, тоді лікувальний і живильний ефект посилюється в кілька разів. Горіхи треба ретельно розжовувати, подрібнювати на м'ясорубці, злегка підсмажувати, так їх засвоєння полегшується, і для перетравлювання потрібно менше шлункового соку. Натуропати кажуть, що горіхи — вечірня їжа і рекомендують їх для вживання не більш як 8 штук на день. Три з'їдені щодня горіхи подарують вам 7 років життя і сприятимуть зменшенню проявів атеросклерозу. Якщо вживаєте горіхи, треба обмежити споживання олії, щоб не перевищити добову норму жирів.У старовинних українських довідниках наводять такий рецепт: "Який чоловік дуже багато п’є хмільного, дати йому випити у вині, пиві, меді або в молоці цвіт волоського горіха: тоді та людина пити перестане". Стародавні знахарі ще в минулому столітті застосовували листя цього дерева як ранозагоювальний засіб.
Старовинний засіб проти проносу: взяти внутрішніх перегородок приблизно від 200 г волоських горіхів і залити їх 300 мл спирту, настоювати 2-3 дні, часто збовтуючи, процідити. Вживати 3-4 рази на день від 6 до 10 крапель на невелику чарку теплої води. Як тільки стане помітний результат, прийом крапель негайно припинити, оскільки засіб цей дуже сильний і може викликати закреп.
Більмо на оці (катаракта) добре лікується горіховою олією. Потрібно закапувати її в око і терти повіку пальцем, щоб олія на поверхні ока поширювалася. Так робити багато разів протягом року.
Основне застосування горіха — боротьба зі статевим безсиллям. У давньому рецепті сказано: "Найкраще їсти горіхи з кунжутною олією, льодяниками, медом і патокою. У такому разі дуже збільшується статевий потяг — і довше собі та дружині на радість будеш".
Спартанці знали, що горіхи потрібні для молодого чоловічого організму, й практикували широке застосування в раціоні горіхового молока. Його готували так: 10 волоських горіхів подрібнити, додати півсклянки холодної кип'яченої води. Дати відстоятися 2 години. Процідити, змішати з 2 чайними ложками меду. Цей засіб підійде хворим, що потерпають від виразки шлунка.
Тільки вживати горіхове молоко слід по десертній ложці 5-6 разів на день за 30 хвилин до їди. Загоювання й одужання настають швидко і дуже добре.
При цукровому діабеті:
- Готують таку суміш з волоських горіхів і гречаної крупи у співвідношенні 1:5 за об'ємом, змолоти на борошно. Звечора 1,5 столової ложки цієї суміші залити кефіром на 2 см. Вранці все з'їсти і після цього з їсти одне терте яблуко. Протягом дня за 30 хвилин до їди вживати по столовій ложці борошна-суміші. Курс лікування — 5 місяців.
- 100 г непросіяного кукурудзяного борошна залити 1 л води і варити годину, постійно помішуючи, зняти з вогню, додати З столові ложки мелених ядер волоського горіха, 2 столові ложки вишневого або малинового сиропу і столову ложку порошку листків шовковиці. Вживати на день 300 г суміші рівними дозами З рази на день перед їдою. Курс лікування - 10 днів. Одночасно пити чай, приготовлений з листя волоського горіха.
Настій з листя волоського горіха: столову ложку сухого подрібненого листя залити склянкою окропу, настояти, укутавши, 2 години, процідити. Дітям дають пити по чайній ложці, дорослим — по столовій ложці 2-3 рази надень за 15-20 хвилин до їди.
Для лікування і профілактики гіпертонії: столову ложку подрібнених ядер волоського горіха залити склянкою окропу, настоювати в термосі 12 годин, процідити, додати чайну ложку меду. Пити по 60 мл протягом дня між їдою.Для лікування бронхіальної астми, яка супроводжується задишкою, хронічного бронхіту, хронічної пневмонії травники рекомендують такий рецепт.
Взяти 400 г свинячих нирок, помити їх у декількох водах, потім порізати на дрібні шматки, додати 20 г коньяку, подрібнену ріпчасту цибулину і 3 г порошку імбиру (на кінчику ножа). Залишити все на 30 хвилин в закритому посуді. Потім всипати 100 г подрібнених ядер волоського горіха і на сковорідці з соняшниковою олією смажити суміш 20-30 хвилин, додати перед тим, як закінчити, 100 г свіжих білків курячих яєць. Вживати суміш 2 рази на день половину ввечері теплою, щонайменше двічі на тиждень. А якщо кожний день, то 15 днів без перерви.
Немає коментарів :
Дописати коментар